Doel van de kaartendutchfeelingfront

Echtparen helpen vaardigheden te ontwikkelen om een sterke relatie te bouwen, hen aanmoedigen hun gevoelens te uiten, hun verschillen te bespreken en deze op een liefdevolle manier op te lossen. Deze instructies zullen je helpen het idee te begrijpen, vertrouwd te worden met de kaarten en de kaarten te gebruiken in het dagelijks leven.

 

Het idee begrijpen:

Conflicten zijn onontkoombaar, de sleutel is te begrijpen welke stappen je moet volgen (de 4 fases; gevoelens, slechte & goede acties, goedmaken). Ten eerste is er een oorzaak waarom deze discussie nodig is, hier uiten we onze gevoelens. Daarna volgt het eigenlijke gesprek, echtparen kunnen dit aanpakken met goede of slechte acties. Het is de menselijke natuur om de slechte acties te doen, de uitdaging is om je te realiseren dat je misschien een slechte actie hebt begaan en volwassen genoeg te zijn om te ontwikkelen naar een goede actie. Te veel slechte acties kunnen er toe leiden dat de relatie beschadigd wordt. Hoe meer goede acties je doet, hoe beter je effectief zult communiceren. Na verschillende goede acties kun je beslissen om te          gaan goedmaken’ en de verschillen tussen jullie beiden bij te leggen. Wanneer je gelooft in het idee zal het je helpen om de vaardigheden te ontwikkelen om welk conflict dan ook op te lossen en het zal je aanmoedigen om oprecht te zijn doordat je je veilig voelt om je gevoelens te uiten, wat noodzakelijk is in duurzame relaties.

dutchbadmovefront

Vertrouwd worden met de afzonderlijke kaarten:

De beste manier om vertrouwd te raken met de kaarten is door een faseper keer te nemen en de kaarten in die fase te bespreken. Iedere fase heeft een kleurcode en bevat een boodschap en hints aan de achterkant. Plaats de kaarten zoals getoond in het diagram en je zult gaan begrijpen dat de fases de stappen reflecteren waarmee je een discussie kunt ingaan. Bespreek de kaarten tussen jullie beiden, door elke kaart te pakken en de boodschap te bespreken. De hints op de achterkant zullen het gesprek vergemakkelijken. Het eerste onderdeel bij de hints bevat een open vraag gevolgd door diverse punten die je zullen helpen de fase en de boodschap op de kaart te bespreken en te overdenken.

 

Het dagelijks leven

Wanneer je vertrouwd bent geraakt met de kaarten kun je ze in het dagelijks leven gaan gebruiken. Begin met het kiezen van een kaart of kaarten die een afgesloten conflict of fase weerspiegelen en kijk opnieuw naar de discussie met de gekozen kaarten.

Een alternatief is om de fase en de kaart te kiezen die een huidige situatie weerspiegelen, bijvoorbeeld Oude koeien uit de sloot halen en begrijp de fase en bespreek de acties die je kunt doen vanuit deze positie in de discussie.dutchgoodmovefront

 

Je kunt ook communiceren met behulp van een kaart om te delen wat je voelt. Je wilt bijvoorbeeld delen Ik mis je, je kunt dan de kaart op een goed zichtbare plaats leggen waar je partner het kan vinden (op tafel, naast de sleutels, op de koelkast geplakt…). Aan de andere kant, wanneer je een kaart vindt, probeer dan te begrijpen wat je partner je wil vertellen en praat samen over de kaart. Uiteindelijk zul je je zelfverzekerd voelen in het gebruik van de kaarten tijdens een daadwerkelijk conflict. Je bevindt je bijvoorbeeld midden in een ruzie die uit de hand loopt, één van jullie kan dan kiezen voor Vraag een ‘time out’ aan.

 

Het concept zal succesvol zijn als we er allebei in geloven dat een deel van ons leven kan bijdragenten goede van de samenleving. Wanneer het voor jou werkt, geef het dan alsjeblieft door, het werkelijke geluk en blijdschap in een relatie komt door te geven, door je ervaringen te delen met anderen, zodat zij ook gelukkig kunnen zijn.

 

Deel de kaarten…‘t is leukdutchmakingupfront

 

Hoewel je vrij bent deze kaarten te delen met je vrienden, zijn alle materialen verstrekt door Couple Cards beschermd door nationale en internationale copyright wetten, en zonder voorafgaande geschreven toestemming van Couple Cards mag er geen verkoop of enige ongeoorloofde vergunning, verandering of aanpassing van welk materiaal dan ook worden uitgevoerd.